Tips bij het kopen en versieren van de kerstboom!

Geschreven op 7 december 2018

We zitten alweer in december mensen! Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar mijn jaar is zo ontzettend snel gegaan! Niet te doen zeg! Als bloemist heb je het in december extra druk en dat is bij mij gelukkig ook zo.
Leuke workshops voor de boeg en mooie kerststukken maken. Het is een drukke maar ook hele leuke maand!

Morgen krijgen alle kerstbomenboeren het denk ik weer super druk!
Ik wil jullie een paar tips geven zodat je lekker kunt genieten van die mooie kerstboom in je huiskamer.
Tip 1
Er zijn er verschillende soorten bomen, de nordmann, abies of blauwspar zijn kerstbomen die hun naalden niet snel laten vallen. Ze zijn wel iets duurder maar je hebt dan ook wel echt een mooie boom. En om te voorkomen dat je volgend jaar nog de naalden tegen komt van dit jaar zou ik zeggen, geef een paar euro meer uit;)
Tip 2
Zaag een klein stukje van de stam af. Net als dat je bij snijbloemen ook een stukje afknipt (of liever schuin afsnijdt) vind de boom dit ook fijn zodat je weer een nieuwe wond maakt en hij beter water opneemt.
Tip 3
Laat de boom even een dagje wennen op een koele plek in een emmer met ruim water (als je er 1 hebt zonder kluit). Ook kerstbomen hebben gevoel en kunnen schrikken van die plotselinge warmte in huis:)
Tip 4
Zorg ervoor dat je kerstboom niet te dicht bij de verwarming staat. Hiermee voorkom je uitdroging. Vloerverwarming? Zet je boom op een krukje. Vind ie fijn;) Geef je kerstboom ook regelmatig water. Een kerstboom drinkt erg veel water dus check dit dagelijks.
Tip 5
En dan het leukste, het versieren! Verdeel je lampjes goed. Tegenwoordig is alles led, ideaal! Maar check wel of je warm licht hebt, dat staat gezellig en geeft een heel ander effect dan bijvoorbeeld wit licht of blauw licht. Als je de lampjes in de boom hangt is het leuk om de lampjes ook tegen de stam aan de plaatsen. Hiermee creëer je diepte effect.
Tip 6
Naast kerstballen en andere leuke hangertjes kan je ook kiezen voor gedroogde takken zoals geverfde aspergus in plaats van de traditionele kerstslinger. Ook andere gedroogde takken zoals berk of bessentakken zijn super leuk om in je boom te verwerken!
Tip 7
Zorg ervoor dat warme chocolademelk met slagroom in huis hebt:) Niets lekkerder dan een kop heerlijke chocolade tijdens het versieren!

Veel plezier lieve mensen!

Zin in bloemen? Neem contact op

Partners & Vrienden

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.