Hoe maak je je eigen veldboeket?

Geschreven op 18 april 2017

 

Wat vind jij van een veldboeket? Koop je wel eens losse bloemen om die thuis mooi in de vaas te zetten?
Je ziet ze nu overal! De zogenaamde Bloomon boeketten, Losse bloemen in alle kleuren en maten die je mooi in een vaas kunt zetten. Laat maar shinen die bloemen! Maar hoe maak je zo’n boeket nou?
In deze blog ga ik jullie in 5 stappen leren hoe je dit zelf kunt doen.

 1. Zoek een goede bloemist uit. En dan bedoel ik natuurlijk wel een bloemist die losse bloemen verkoopt. Je kunt op deze manier allerlei verschillende kleuren en vormen uitkiezen en dat is natuurlijk wel zo leuk!
  Misschien denk je nu, ja maar Suus, dat is toch hartstikke duur?!
  Laten we dan afspreken dat je jezelf 1x in de maand op zo’n mooi boeket trakteert in plaats van het wekelijkse boeketje rozen (bij de supermarkt).
 2. Op het internet zijn talloze voorbeelden te vinden van veldboeketten. Ga eens kijken wat je mooi vind.
  Zelf vind ik bijvoorbeeld felblauw en oranje prachtig staan. Combineer dit met een mooi fel roze kleurtje en je hebt een echte knaller op tafel. Maar ook allerlei zachte tintjes zoals, zalm, lichtroze en wit staan heel mooi! Net wat je zelf leuk vind. Tip: sla deze foto’s op in je telefoon zodat je het terug kunt kijken als je in de winkel staat.
 3. Bedenk van te voren waar je je boeket neer wilt zetten. Op een grote tafel kan je best uitpakken met je boeket. Maar ga je voor een los tafeltje dan maak je je boeket wat kleiner. Hou hier rekening mee als je de bloemen uitkiest.
 4. Kies een mooie vaas uit voor je bloemen. Je kunt ook kiezen voor een mooie bloempot of een bolvaas. Als het maar past bij de hoek waar je de vaas neer wilt zetten. Een hoge vaas staat mooi op de eettafel en een bolvaas doet het goed op een bijzettafel.
 5. Kies je bloemen uit op gevoel! Wat vind je nou echt een mooie bloem? Vaak heeft de bloemist een hoek met aparte bloemen. Dit kan een grote roos zijn of bijvoorbeeld een protea. Let erop dat je verschillende vormen kiest. Ook zijn wat bloemen handig in een veldboeket die goed vullen zoals delphinium of gipskruid.
  Een roos heeft dezelfde vorm als een gerbera maar een lisianthus heeft weer een andere vorm. Speel met deze vormen. Niet alle kleuren hoeven te matchen. Juist allerlei kleuren bij elkaar geven een verrassend effect.

Veel plezier!

Zin in bloemen? Neem contact op

Partners & Vrienden

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.